Our social:

14 Aralık 2016 Çarşamba

Dünya Aslında Düz mü? Bunu Kanıtlayabilecek Çok İlginç ve Şaşıtıcı Bilgiler

Dünya Aslında Düz mü? Bunu Kanıtlayabilecek Çok İlginç ve Şaşıtıcı Bilgiler

Herkesin bildiği gibi ve bize öğretilen şey dünyanın yuvarlak olduğu. Fakat bunlara karşı çıkıp düz olduğunu iddia eden insan sayısıda az sayılmaz.

Dünyanın aslında yuvarlak yada elips şeklinde olmadığını, yuvarlak olduğunu iddia eden geçmişten günümüze birçok insan vardır. Bunların çoğu felsefi düşünür, bilim adamı, din adamları gibi aklı başında insanlar. Fakat bu insanların sonunun ne olduğunu kimsenin doğru bi şekilde açıklayamadığı bir sürü hepimizin bildiği hikaye ve şehir efsaneleri vardır. Günümüzde ise dünyanın düz olduğunu iddia edenler ve inanan bir insan topluluğu var. 'The Flat Earth Society' adlı grubun 200 yıldır var olduğunu söylemek isterim.
Bu grubun inancı dünyanın düz bir tepsi şeklinde olduğu ve dünyanın liderleri ve güçlü kişiler (Nasa, FBI vb.) tarafından gizlendiği.
İşte bu teorilerden bazıları:

1. Ufukta kaybolma konusu:

Ufukta kaybolma konusu:
Örneğin bir gemi açık sularda ilerlerken sizden uzaklaştıkça kayboluyor gibi görünür. İlk önce alt kısmı ardından güverte, yelken olarak üst kısımlara doğru kaybolduğunu görürüz. Buda yuvarlak olduğunun kanıtı olarak sunulur. Fakat o kaybolan gemiye bir teleskopla bakarsak aslında görebiliriz. Geminin aslında bizim gözümüzün o kadar uzağı göremediği için kaybolduğu gerçektir. Eğer dünya yuvarlak olsaydı ufku geçtiği an kaybolması gerekirdi. 

2. Asıl dünya haritasının Birleşmiş Milletler haritası gibi olduğu

Asıl dünya haritasının Birleşmiş Milletler haritası gibi olduğu
Burada olduğu gibi öreğin Mısır'dan ABD ye kalkan bir uçak okyanus değilde Avrupa üstünden geçer. Çünkü düz bir yeryüzü şeklinde en kısa yol budur.

3. Kutuplar. Yani dünyanın bittiği yer.

Kutuplar. Yani dünyanın bittiği yer.
Teorilere göre aslında güney  ve kuzey kutupları yoktur. Okyanusların bittiği yerde sonsuz bir şekilde buz kütleleri vardır. Teori: dünya'nın üzerinde dönen güneşin dünyanın kuzey kutupları olarak adlandırılan yani dünyanın merkezine daha az ısı göndermesi sonucu oluşan buzullar. Diğeri ise Güney Kutupları yani dünyanın bittiği yer olarak bilinen kısma kadar güneş ışınlarının gitmesi sonucu buzulların eriyerek okyanusları oluşturması ve geri kalan kısımların sonsuz buzullar olması.

4. Antartika Antlaşması

Antartika Antlaşması
1959 yılında yapılan bun antlaşmaya günümüze kadar 50 devlet imza atmıştır. Antlaşmaya göre herhangi bir yerli halkı bulunmayan antartika hiçbir devlete ait değildir. Antartika'ya sivil yada askeri izinsiz girilmesi yasaktır. Antlaşma Antartika'nın bilimsel amaçlı kullanılabilmesi için yapıldığı söyleniyor fakat orada bizden birşeyler saklandığının kanıtı olabilir.

5. Ay'dan Dünya'nın çekilen fotoğrafları yalanı:

Ay'dan Dünya'nın çekilen fotoğrafları yalanı:
ABD nin 1969 aya çıkmış olduğunu yazan birçok insan var. Fakat bunun fotoğraflar ve aydan getirildiği idida edilen bikaç parça taştan başka bir delili yok. Tamamen stüdyo ortamında çekilmiş ve ABD'nin gövde gösterisinden başka bir şey olmadığı bilinmekte.
 https://www.Youtube.com/watch?v=ePSwkbfUrwA

6. Dünya'nın Güneş çevresinde değilde Güneşin Dünya çevresinde dönüyor olması

Dünya'nın Güneş çevresinde değilde Güneşin Dünya çevresinde dönüyor olması
Güneş'in ve Ay'ın dünya çevresinde belli bir yörüngede dönmesi gece ve gündüzü oluşturuyor. Mevsimlerinde Güneş'in yörüngeden yükselip alçalması sonucu oluştuğu teoriler arsında.
Yasin suresi 40. Ayet: "Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzmektedir." 

7. Dünya yüzeyinin sözde eğikliği:

Dünya yüzeyinin sözde eğikliği:
dünya üzerinde bir insanın dümdüz bir çöl, deniz vb bir ortamda ufuk çizgisine baktığında kavis yada bombeli bir şekilde görmüyor tamamen düz görüyor. Herhangi biri yeryüzünden bakıldığında dünya yuvarlaktır diyemez kanıtı yok. Örneğin çok eskilerden yapılmış yapı, bina ve köprüler dünyanın eğikliği plana katılmadan yapılmış eserler. Hepsi gayet sağlam ve sorunsuz ayakta durmakta.

Yani bunca insan mantık dışı olaylara ve teoremlere inanacak kadar aptal değiller. Bu teoremleri ben yapmadım tabi ki ama yıllarca bilinen dünyanın yuvarlak oluşu bilgisini bile sorgulayabileceğimiz bir durum ortada. 

0 yorum:

Yorum Gönder